SMEG - Linea Piekarnik z funkcją pary SO4102S3G
Urządzenie kompaktowe Smeg Linea SO4102S3G to parowar w eleganckim, neutralnym kolorze, zaprojektowany do zdrowego gotowania na parze. Funkcja steam100 gwarantuje optymalne warunki dla różnorodnych potraw, zachowując ich wartości odżywcze. Intuicyjny panel dotykowy ułatwia wybór programów gotowania, co sprawia, że przygotowanie posiłków jest proste i wygodne. Model ten łączy funkcjonalność z minimalistycznym designem serii Linea, oferując stylowe i efektywne rozwiązanie do każdej kuchni. Idealny dla tych, którzy cenią zdrowe gotowanie i nowoczesny wygląd.

SO4102S3G
Kategoria | Kompaktowe 45 cm | |
Rodzina produktów | Piekarnik | |
Vitality system | Tak | |
Zasilanie | Elektryczne | |
Rodzaj piekarnika | Elektryczny | |
Metoda gotowania | Z funkcj? pary | |
Technologia użycia pary | Steam100 | |
Sposób czyszczenia | Czyszczenie parowe | |
Kod EAN | 8017709326876 |
Linia wzornicza
Linia wzornicza | Linea | |
Kolor | Neptune Grey | |
Wykończenie | Mat | |
Design | Płaski | |
Materiał | Szkło | |
Rodzaj szkła | Przeźroczyste |
Kolor nadruku | Czarny | |
Serigrafia | Symbole | |
Stylistyka drzwi | Pełne szkło | |
Uchwyt | Linea minimal | |
Kolor uchwytu | Czarny metal satynowy | |
Logo | Serigrafia |
Sterowanie
Typ wyświetlacza | EvoScreen | |
Rodzaj wyświetlacza | LCD |
Sterowanie | Dotykowe sterowanie elektroniczne |
Programy / Funkcje
Liczba funkcji pieczenia | 12 | |
Funkcje pieczenia
Grzałka górna i dolna
Grzałka górna i dolna + obieg powietrza
Termoobieg
Turbo
ECO
Grill
Grzałka dolna
Pizza
|
||
Funkcje pieczenia z technologi?
pary
Para
Grzałka górna i dolna + obieg powietrza
Termoobieg
Sous Vide
|
||
Pozostałe funkcje z technologi?
pary
Czyszczenie zbiornika
Wylot wody
Wlot wody
Odkamienianie
|
||
Pozostałe funkcje
Rozmrażanie przez podanie czasu
Wyrastanie ciasta
Stone
BBQ
Air-Fry
Szabat
|
||
Funkcje czyszczenia
Czyszczenie parowe
|
Opcje
Ustawienia czasu | Opóźniony start i wył? czenie po zakończeniu pieczenia | |
Minutnik | Tak | |
Timer | 1 |
Pozostałe funkcje | Utrzymywanie potrawy w cieple, Eco oświetlenie, Dźwięki, Rozjaśnianie | |
Tryb showroom | Tak | |
Szybkie nagrzewanie | Tak |
Specyfikacja techniczna
Minimalna temperatura | 30 °C | |
Maksymalna temperatura | 250 °C | |
Liczba poziomów pieczenia | 2 | |
Rodzaj poziomów piekarnika | Prowadnice metalowe | |
Podwójny wentylator | 1 | |
Liczba źródeł oświetlenia | 1 | |
Rodzaj oświetlenia | Halogenowe | |
Możliwość wymiany źródła światła | Tak | |
Moc oświetlenia | 40 W | |
Oświetlenie przy otwartych drzwiach | Tak | |
Moc dolnej grzałki | 1200 W | |
Moc grzałki grilla | 1750 W | |
Moc grzałki pierścieniowej | 1400 W | |
Automatyczne wył? czenie elementów grzejnych po otwarciu drzwi | Tak | |
Otwieranie drzwi | Standardowe | |
Rodzaj drzwi | Hartowane szkło w drzwiach |
Łatwy demontaż drzwi | Tak | |
W pełni przeszklona wewnętrzna powierzchnia drzwi | Tak | |
Łatwy demontaż wewnętrznej szyby drzwi | Tak | |
Liczba szyb w drzwiach piekarnika | 3 | |
Zawiasy Soft Close | Tak | |
Soft Open | Tak | |
Termostat bezpieczeństwa | Tak | |
Komin | Zmienne | |
System chłodz? cy | Statyczny | |
Rodzaj chłodzenia | Pojedynczy | |
Steam range | 20 - 100% | |
Wymiary netto wnętrza komory (hxwxd) | 211x462x401 mm | |
Ustawienia temperatury | Elektroniczne | |
Materiał wewnętrznej komory | Emalia Ever Clean | |
Załadunek wody | Wysuwana szuflada załadowcza | |
Pojemność zbiornika | 0,8 l |
Wydajność / Etykieta energetyczna
Klasa efektywności energetycznej | A++ | |
Pojemność netto komory | 41 l | |
Zużycie energii na cykl w trybie tradycyjnym - piekarnik główny | 0.80 KWh | |
Zużycie energii przy standardowym obci? żeniu w trybie tradycyjnym - piekarnik główny | 2.88 MJ |
Zużycie energii przy standardowym obci? żeniu w trybie z wł? czonym wentylatorem - piekarnik główny | 1.58 MJ | |
Zużycie energii przy standardowym obci? żeniu w trybie z wł? czonym wentylatorem - piekarnik główny | 0.44 KWh | |
Liczba komór | 1 | |
Wskaźnik efektywności energetycznej dla komory (EEIcavity) | 61,1 % |
Akcesoria standardowe
Ruszt z blokad? | 1 | |
Głęboka blacha emaliowana (50 mm) | 1 | |
Ruszt do głębokiej blachy | 1 |
Blacha ze stali nierdzewnej (20 mm) | 1 | |
Głeboka blacha ze stali nierdzewnej (40 mm) | 1 | |
Pozostałe akcesoria | water loading kit |
Podł? czenie elektryczne
Napięcie | 220-240 V | |
Natężenie pr? du | 13 A | |
Moc przył? czeniowa (W) | 3000 W |
Częstotliwość (Hz) | 50/60 Hz | |
Długość przewodu zasilaj? cego (cm) | 115 cm |
Not included accessories
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
Symbols glossary (TT)
Funkcja gotowania dedykowana dla dwustronnej płyty BBQ. Odpowiednia do odtwarzania soczystych i chrupi? cych potraw w piekarniku z typowym smakiem kuchni grillowej. Strona żebrowana jest szczególnie odpowiednia do mięs i serów; strona gładka do ryb, owoców morza i warzyw. | Ręczny system ładowania wody: Możliwe jest załadowanie zbiornika w mniej niż 40 sekund. Ładowanie odbywa się ręcznie dzięki specjalnemu lejkowi doł? czonemu do zestawu zakładanemu na szufladę załadowcz? w piekarniku. | |||
System pieczenia z użyciem pary umożliwia łagodniejsze i szybsze przygotowywanie dowolnego rodzaju żywności. Wahania temperatury i poziomu pary pozwalaj? osi? gn? ć poż? dany efekt kulinarny. Pieczenie z użyciem pary zmniejsza zużycie tłuszczu, a także minimalizuje utratę wagi i objętości potraw podczas pieczenia. Idealnie nadaje się przygotowywania mięs: oprócz tego, że mięso staje się bardzo miękkie, zachowuje połysk i jest soczyste. Funkcja polecana również do pieczenia ciast na zakwasie i wypieku chleba: wilgotność pozwala na wzrost i rozwój ciasta podczas pieczenia przed powstaniem zewnętrznej skorupy. Rezultatem jest lżejsze i lekkostrawne ciasto, rozpoznawalne po większych pęcherzykach. | Obwodowy system chłodz? cy | |||
Rozmrażanie przez podanie czasu: Funkcja ręcznego rozmrażania. Po zakończeniu ustawionego czasu trwania funkcja zatrzymuje się. | ODKAMIENIANIE | |||
Wyświetlacz EvoScreen | Liczba szyb w drzwiach: 3 szyby | |||
W celu większej oszczędności energii oświetlenie wył? cza się automatycznie po minucie od rozpoczęcia gotowania. | Elektryczny | |||
A++: Klasa efektywności energetycznej, mierzona od A+++ do G, w zależności od rodziny produktów. | Emalia Ever Clean: Emalia Ever Clean nakładana jest elektrostatycznie, narożnik do narożnika i krawędź do krawędzi, co zapobiega powstawaniu rys i pęknięć z upływem czasu. Jest to szczególna emalia pirolityczna, oporna na działanie kwasów, która oprócz przyjemnego blasku, dzięki mniejszej porowatości, sprzyja łatwiejszemu czyszczeniu ścian piekarnika. Jest ona wypalana w temperaturze ponad 850°C i powoli polimeryzowana w naukowo ustalonym tempie, aby zapewnić jednolit? głębokość i wytrzymałość Emalia Ever Clean tworzy nienaganne wykończenie zarówno wewn? trz piekarnika, jak i na blachach, sprawiaj? c, że powierzchnie piekarnika s? niezwykle łatwe w utrzymaniu przez długi czas, ponieważ ogranicza przywieranie tłuszczu podczas gotowania. | |||
Dedykowana funkcja smażenia na ruszcie AIRFRY. Idealny do stworzenia tradycyjnego smażenia w piekarniku, ale z mniejsz? ilości? kalorii i tłuszczu. Pozwala szybko i prosto przyrz? dzić takie potrawy jak frytki, smażone warzywa i ryby, zapewniaj? c idealne zbr? zowienie i chrupkość. | Obieg powietrza + grzałka górna i dolna | |||
Grzałka górna i dolna | Grzałka dolna | |||
Termoobieg | Eco | |||
Grill | Pizza | |||
Sous vide: Funkcja pary do perfekcyjnego gotowania potraw metod? sous vide. Wzmacnia smak potraw i zachowuje ich wygl? d oraz składniki odżywcze w niezmienionym stanie. Gotowanie próżniowe (Sous Vide) wykonane przy pomocy piekarnika parowego to także niezwykle zdrowy i oryginalny rodzaj gotowania. Technika gotowania Sous Vide pozwala na efektywne przekazywanie ciepła z pary do potrawy, unikaj? c utraty smaku w wyniku utleniania oraz odparowywania składników odżywczych i wilgoci podczas gotowania. Gotowanie Sous Vide pozwala również na lepsz? kontrolę nad gotowaniem potraw w porównaniu do tradycyjnych metod, zapewniaj? c jednolite wyniki gotowania. Pozwala również na gotowanie w niższej temperaturze niż w przypadku gotowania tradycyjnego. | Para: To zdrowy sposób przyrz? dzania wszelkiego rodzaju produktów, od warzyw po desery, w celu zachowania wartości odżywczych i organoleptycznych składników. Idealny do gotowania bez tłuszczu, do podgrzewania potraw bez ich wysuszania. Para jest idealna do jednoczesnego gotowania posiłków wymagaj? cych różnych czasów gotowania. | |||
Obieg powietrza + para: intensywne i jednorodne gotowanie. Wentylator jest aktywny, a ciepło pochodzi jednocześnie z dołu i z góry. Dodatek pary umożliwia lepsze zachowanie właściwości odżywczych potraw i poprawia wewnętrzne gotowanie potraw, które s? bardziej chrupi? ce. Idealny do pieczonej cielęciny, pieczonej kaczki oraz do gotowania całych ryb. | Termoobieg + Para: Dodanie pary do gotowania z termoobiegiem pozwala na lepsze zachowanie właściwości organoleptycznych potraw. Ciepło pochodzi z tyłu piekarnika i jest rozprowadzane szybko i równomiernie. Wentylator jest aktywny. Jest to idealna funkcja do przyrz? dzania wszystkich rodzajów potraw w bardziej delikatny sposób. Jest również idealna do gotowania na wielu poziomach bez mieszania zapachów i smaków. Idealny do przygotowywania pieczeni, kurczaka i wypieków takich jak ciasta i chleb na zakwasie. | |||
System załadunku wody Fill&Hide v2. Chowany w piekarniku przewód, który sam zasysa wodę z dzbanka, do którego należy ten przewód włożyć. Wygodne uzupełnianie bez przerywania cyklu przy wł? czonym piekarniku i zamkniętych drzwiach. Wylot wody również odbywa się tym samym przewodem. | Turbo | |||
Wysokość 45 cm | W pełni szklana wewnętrzna powierzchnia drzwi. Rozwi? zanie to pozwala utrzymać wewnętrzn? część drzwi piekarnika w idealnej czystości. | |||
Demontowalne wewnętrzne szkło drzwi: Łatwy demontaż wewnętrznego szkła drzwi znacznie ułatwia utrzymanie urz? dzenia w czystości. | Utrzymywanie potrawy w cieple | |||
Światła boczne: Dwa przeciwległe światła boczne zwiększaj? widoczność wewn? trz piekarnika. | Wyrastanie ciasta: W piekarniku utrzymywana jest temperatura 40°C, która stwarza idealne warunki do wyrastania ciasta. | |||
Szybkie nagrzewanie: Funkcja ta pozwala na szybkie nagrzanie piekarnika do wskazanej temperatury. | Szabat: Ta funkcja pozwala na pieczenie potraw respektuj? c zasady żydowskiego święta szabat. | |||
Komora piekarnika posiada dwa poziomy. | Soft close: wszystkie modele wyposażone s? w zaawansowan? funkcję płynnego zamykania drzwi, dzięki której urz? dzenie zamyka się płynnie i cicho. | |||
Aby zagwarantować optymalne funkcjonowanie urz? dzenia, sugeruje się przeprowadzanie czyszczenia zbiornika mniej więcej raz na 2-3 miesi? ce. | Elektroniczne sterowanie temperatur? : Funkcja pozwala na utrzymanie temperatury we wnętrzu piekarnika w granicach o tolerancji 2-3 °C. Umożliwia to przyrz? dzenie dań wrażliwych na zmiany temperatury np. ciast, sufletów lub puddingów. | |||
Sterowanie dotykowe: Wybrane modele piekarników, płyt kuchennych oraz okapów posiadaj? panele dotykowe zwiększaj? ce komfort użytkowania. | Czyszczenie parowe: prosta funkcja czyszcz? ca wykorzystuj? ca parę wodn? do pozbywania się osadów w komorze piekarnika. | |||
Pojemność 41 l | Dedykowana funkcja gotowania dla prostok? tnego kamienia ogniotrwałego STONE. Wymiary idealne do gotowania pizzy z takimi samymi rezultatami jak w typowym piecu opalanym drewnem. Może być również używany do pieczenia chleba, focacci i innych przepisów, takich jak placki, flany lub ciasteczka. |
Producent: SMEG
Nazwa firmy: Smeg S.p.A.
Adres: Via Leonardo da Vinci 4, Guastalla(RE)
Kod pocztowy : 42016
Telefon: +39 0522 8211
Fax: +39 0522 821482
Email: smeg@smeg.it
Inne produkty z tej samej kategorii