Miyabi-nóż do pieczywa 24 cm

.png)


Japoński nóż do chleba z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elastyczne. Jakość użytych materiałów zapewnia długą żywotność noża.
To 24-centymetrowe ząbkowane ostrze posiada stalowy rdzeń MC66 o wysokiej jakości, zamknięty w 132 warstwach stali.
Dzięki temu oferujemy Tobie produkt o wyjątkowej stabilności, a jednocześnie o niezwykłym wyglądzie, gdyż wiele warstw stali wytwarza charakterystyczny kwiatowy wzór, unikalny dla każdego z wyprodukowanych noży.
Ostrze w specjalnym procesie hartowania, osiągając twardość około 66 w skali rockwella.
Rękojeść noża wykonana jest z wysokiej jakości drewna jesionu o ładnym czarnym kolorze, co nadaje mu piękny kontrast z ostrzem. Kształt litery D zapewnia idealną kontrolę podczas cięcia i pozwala uniknąć zmęczenia podczas długotrwałego użytkowania.
Dzięki nożowi kuchennemu z serii Miyabi krojenie chleba stanie się codzienną przyjemnością.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Odporny na korozję
- Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell
- Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Piękny wzór stali damasceńskiej
Producent: Miyabi
B3 sp. z o. o.
Tischnera Office
ul. Księdza Józefa Tischnera 8
30-418 Kraków
tel. 735 997 937
biuro@btrzy.pl
Inne produkty z tej samej kategorii