Miyabi - nóż Sujihiki 24 cm

.png)


Made in Japonia.
Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i jakże precycyjnem pomocnikiem w Twojej kuchni.
Ostrze: stal 132 warstwowa, rdzeń MC66
Twardość ostrza: 65-67 HRC
Długość ostrza: 24cm
Waga: 180 gram
Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Ten długi 24-centymetrowy nóż jest produkowany w mistrzowski sposób przy użyciu doskonałych materiałów, dzięki czemu bez wysiłku tnie wszystkie rodzaje żywności. Jego ostrze inspirowane jest kształtem słynnych japońskich mieczy - katan.
Nóż Sujihiki ma ostrze utwardzone lodem (CRYODUR®) z rdzeniem wykonanym z wysokojakościowej stali proszkowej MC66 otoczonej 132 warstwami stali. Specjalny proces hartowania na zimno (przy -196°C) zapewnia twardość, stabilność i ostrą krawędź noża. Obie strony ostrza, dzięki technice Honbazuke, posiadają japoński design i wyjątkowo ostrą krawędź.
Uchwyt jest wykonany z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu w tradycyjnym kształcie japońskich noży. Jego rozmiar i kształt zapewniają optymalną równowagę, dzięki czemu nóż ten jest przyjemny w dotyku, niezależnie od uchwytu i sposobu cięcia.
Dzięki Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 możesz cieszyć się przygotowaniem pysznych dań.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Odporny na korozję
- Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Piękny wzór stali damasceńskiej
Opis
- 0,575 kg
- 34400-241-0
- 82119200
- 4009839395000
Producent: Miyabi
B3 sp. z o. o.
Tischnera Office
ul. Księdza Józefa Tischnera 8
30-418 Kraków
tel. 735 997 937
biuro@btrzy.pl
Zobacz także
Inne produkty z tej samej kategorii