Zwilling - Twin Point - Nóż do wędlin 20cm
Nóż przeznaczony do krojenia i plasterkowania wędlin o bardziej zwartej strukturze, np. z wieprzowiny.
Długość ostrza: 20 cm.
Niemiecka marka Zwilling to firma, która od 1791 roku specjalizuje się w produkcji noży, naczyń kuchennych i akcesoriów najwyższej jakości. Jej produkty są cenione na całym świecie przez najlepszych kucharzy. Długoletnia tradycja, kunszt wykonania i najwyższa jakość materiałów to cechy, które wyróżniają markę Zwilling.
Noże Zwilling Twin Point to lekkie noże wykonane w technologii walcowania stali. Posiadają dużą wygodną nitowaną rękojeść wyprofilowaną do dłoni. Rękojeść w małym stopniu nachodzi na ostrze dodatkowo chroniąc przed ewentualnym skaleczeniem.
Laserowa kontrola krawędzi ostrza gwarantuje, że każdy nóż jest tak samo perfekcyjnie naostrzony.
Najważniejsze cechy noży Zwilling Twin Point:
- FRIODUR® - opracowany przez Zwilling wieloetapowy proces hartowania stali w którym noże ogrzewane są do około 1000° C, następnie szybko schładzane do temperatury poniżej 800° C, a następnie powoli wracają do temperatury pokojowej. Proces ten zapewnia odpowiednią równowagę pomiędzy twardością i elastycznością. Hartowanie lodem powoduje dalsze procesy transformacji w stali, które poprawiają twardość, odporność na korozję i odporność na zużycie.
- Zwilling wykorzystuje do produkcji specjalnie przygotowaną i dostarczoną przez hutę stal według własnej specyfikacji. Stal ta ma optymalny stosunek węgla (odpowiada za twardość) i chromu ( odporność na korozję ). Ten szczególny skład, w połączeniu z procesem produkcyjnym Zwilling powoduje, że otrzymujemy elastyczny i niezwykle wytrzymały nóż.
- Płynne, bezszczelinowe przejście z ostrza do rękojeści wykonanej z tworzywa sztucznego - gwarancja higieny
- Laserowo kontrolowana krawędź ostrza
- Twardość ostrzy około 55o w skali Rockwella co w połączeniu ze szczególnym procesem produkcji daje optymalną elastyczność, trwałość, wytrzymałość i nierdzewność ostrzy.
Zobacz także
Inne produkty z tej samej kategorii