SMEG - Linea Piekarnik z funkcją pary SO6102S3PG
Piekarnik Smeg SO6102S3PG z serii Linea to połączenie elegancji z nowoczesną technologią gotowania na parze. Wyposażony w funkcję steam100, umożliwia zdrowe i smaczne przygotowywanie potraw. W klasycznym, czarnym wykończeniu, oferuje również zaawansowane funkcje, takie jak termoobieg i grill, zapewniając doskonałe rezultaty w każdym daniu. Z intuicyjnym panelem sterowania i klasą energetyczną A+, SO6102S3PG jest łatwy w obsłudze i przyjazny dla środowiska. To idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość i funkcjonalność w kuchni.

SO6102S3PG
Kategoria | 60 cm | |
Rodzina produktów | Piekarnik | |
Vitality system | Tak | |
Zasilanie | Elektryczne | |
Rodzaj piekarnika | Elektryczny | |
Metoda gotowania | Z funkcją pary | |
Technologia użycia pary | Steam100 | |
Sposób czyszczenia | Czyszczenie parowe | |
Kod EAN | 8017709326852 |
Linia wzornicza
Linia wzornicza | Linea | |
Kolor | Neptune Grey | |
Wykończenie | Mat | |
Design | Płaski | |
Materiał | Szkło | |
Rodzaj szkła | Przeźroczyste |
Kolor nadruku | Czarny | |
Serigrafia | Symbole | |
Stylistyka drzwi | Pełne szkło | |
Uchwyt | Linea minimal | |
Kolor uchwytu | Czarny metal satynowy | |
Logo | Serigrafia |
Sterowanie
Typ wyświetlacza | EvoScreen | |
Rodzaj wyświetlacza | LCD | |
Sterowanie | Dotykowe sterowanie elektroniczne |
Liczba pokręteł | 2 | |
Pokrętła | Linea |
Programy / Funkcje
Liczba funkcji pieczenia | 12 | |
Funkcje pieczenia
Grzałka górna i dolna
Grzałka górna i dolna + obieg powietrza
Termoobieg
Turbo
ECO
Grill
Grzałka dolna
Pizza
|
||
Funkcje pieczenia z technologią pary
Para
Grzałka górna i dolna + obieg powietrza
Termoobieg
Sous Vide
|
||
Pozostałe funkcje z technologią pary
Czyszczenie zbiornika
Wylot wody
Wlot wody
Odkamienianie
|
||
Pozostałe funkcje
Rozmrażanie przez podanie czasu
Wyrastanie ciasta
Stone
BBQ
Air-Fry
Szabat
|
||
Funkcje czyszczenia
Czyszczenie parowe
|
Opcje
Ustawienia czasu | Opóźniony start i wyłączenie po zakończeniu pieczenia | |
Minutnik | Tak | |
Timer | 1 | |
Pozostałe funkcje | Utrzymywanie potrawy w cieple, Eco oświetlenie, Dźwięki, Rozjaśnianie |
Termosonda | Tak | |
Tryb showroom | Tak | |
Szybkie nagrzewanie | Tak |
Specyfikacja techniczna
Minimalna temperatura | 30 °C | |
Maksymalna temperatura | 250 °C | |
Liczba poziomów pieczenia | 5 | |
Rodzaj poziomów piekarnika | Prowadnice metalowe | |
Podwójny wentylator | 1 | |
Liczba źródeł oświetlenia | 2 | |
Rodzaj oświetlenia | Halogenowe | |
Możliwość wymiany źródła światła | Tak | |
Moc oświetlenia | 40 W | |
Oświetlenie przy otwartych drzwiach | Tak | |
Moc dolnej grzałki | 1200 W | |
Moc grzałki grilla | 1750 W | |
Moc grzałki pierścieniowej | 2000 W | |
Automatyczne wyłączenie elementów grzejnych po otwarciu drzwi | Tak | |
Otwieranie drzwi | Standardowe | |
Rodzaj drzwi | Hartowane szkło w drzwiach | |
Łatwy demontaż drzwi | Tak |
W pełni przeszklona wewnętrzna powierzchnia drzwi | Tak | |
Łatwy demontaż wewnętrznej szyby drzwi | Tak | |
Liczba szyb w drzwiach piekarnika | 3 | |
Zawiasy Soft Close | Tak | |
Soft Open | Tak | |
Termostat bezpieczeństwa | Tak | |
Komin | Zmienne | |
System chłodzący | Statyczny | |
Rodzaj chłodzenia | Pojedynczy | |
Speed Reduction Cooling System | Tak | |
Steam range | 20 - 100% | |
Wymiary netto wnętrza komory (hxwxd) | 353x470x401 mm | |
Ustawienia temperatury | Elektroniczne | |
Materiał wewnętrznej komory | Emalia Ever Clean | |
Załadunek wody | Wysuwana szuflada załadowcza | |
Pojemność zbiornika | 0,8 l |
Wydajność / Etykieta energetyczna
Klasa efektywności energetycznej | A++ | |
Pojemność netto komory | 67 l | |
Zużycie energii na cykl w trybie tradycyjnym - piekarnik główny | 0.96 KWh | |
Zużycie energii przy standardowym obciążeniu w trybie tradycyjnym - piekarnik główny | 3.46 MJ |
Zużycie energii przy standardowym obciążeniu w trybie z włączonym wentylatorem - piekarnik główny | 1.84 MJ | |
Zużycie energii przy standardowym obciążeniu w trybie z włączonym wentylatorem - piekarnik główny | 0.51 KWh | |
Liczba komór | 1 | |
Wskaźnik efektywności energetycznej dla komory (EEIcavity) | 61,4 % |
Akcesoria standardowe
Ruszt z blokadą | 1 | |
Głęboka blacha emaliowana (50 mm) | 1 | |
Ruszt do głębokiej blachy | 1 | |
Blacha ze stali nierdzewnej (20 mm) | 1 |
Głeboka blacha ze stali nierdzewnej (40 mm) | 1 | |
Termosonda | Tak | |
Pozostałe akcesoria | water loading kit |
Podłączenie elektryczne
Napięcie | 220-240 V | |
Natężenie prądu | 13 A | |
Moc przyłączeniowa (W) | 3000 W |
Częstotliwość (Hz) | 50/60 Hz | |
Długość przewodu zasilającego (cm) | 115 cm |
Not included accessories
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|
Alternative products
![]() SO6102S3PS Srebrny
|
![]() SO6102S3PB3 Czarny
|
|
![]() SO6102S3PN Czarny
|
Symbols glossary (TT)
A++: Klasa efektywności energetycznej, mierzona od A+++ do G, w zależności od rodziny produktów. | System pieczenia z użyciem pary umożliwia łagodniejsze i szybsze przygotowywanie dowolnego rodzaju żywności. Wahania temperatury i poziomu pary pozwalają osiągnąć pożądany efekt kulinarny. Pieczenie z użyciem pary zmniejsza zużycie tłuszczu, a także minimalizuje utratę wagi i objętości potraw podczas pieczenia. Idealnie nadaje się przygotowywania mięs: oprócz tego, że mięso staje się bardzo miękkie, zachowuje połysk i jest soczyste. Funkcja polecana również do pieczenia ciast na zakwasie i wypieku chleba: wilgotność pozwala na wzrost i rozwój ciasta podczas pieczenia przed powstaniem zewnętrznej skorupy. Rezultatem jest lżejsze i lekkostrawne ciasto, rozpoznawalne po większych pęcherzykach. | |||
Obwodowy system chłodzący | Rozmrażanie przez podanie czasu: Funkcja ręcznego rozmrażania. Po zakończeniu ustawionego czasu trwania funkcja zatrzymuje się. | |||
ODKAMIENIANIE | Liczba szyb w drzwiach: 3 szyby | |||
W celu większej oszczędności energii oświetlenie wyłącza się automatycznie po minucie od rozpoczęcia gotowania. | Elektryczny | |||
Emalia Ever Clean: Emalia Ever Clean nakładana jest elektrostatycznie, narożnik do narożnika i krawędź do krawędzi, co zapobiega powstawaniu rys i pęknięć z upływem czasu. Jest to szczególna emalia pirolityczna, oporna na działanie kwasów, która oprócz przyjemnego blasku, dzięki mniejszej porowatości, sprzyja łatwiejszemu czyszczeniu ścian piekarnika. Jest ona wypalana w temperaturze ponad 850°C i powoli polimeryzowana w naukowo ustalonym tempie, aby zapewnić jednolitą głębokość i wytrzymałość Emalia Ever Clean tworzy nienaganne wykończenie zarówno wewnątrz piekarnika, jak i na blachach, sprawiając, że powierzchnie piekarnika są niezwykle łatwe w utrzymaniu przez długi czas, ponieważ ogranicza przywieranie tłuszczu podczas gotowania. | Obieg powietrza + grzałka górna i dolna | |||
Grzałka górna i dolna | Grzałka dolna | |||
Termoobieg | Eco | |||
Grill | Pizza | |||
Sous vide: Funkcja pary do perfekcyjnego gotowania potraw metodą sous vide. Wzmacnia smak potraw i zachowuje ich wygląd oraz składniki odżywcze w niezmienionym stanie. Gotowanie próżniowe (Sous Vide) wykonane przy pomocy piekarnika parowego to także niezwykle zdrowy i oryginalny rodzaj gotowania. Technika gotowania Sous Vide pozwala na efektywne przekazywanie ciepła z pary do potrawy, unikając utraty smaku w wyniku utleniania oraz odparowywania składników odżywczych i wilgoci podczas gotowania. Gotowanie Sous Vide pozwala również na lepszą kontrolę nad gotowaniem potraw w porównaniu do tradycyjnych metod, zapewniając jednolite wyniki gotowania. Pozwala również na gotowanie w niższej temperaturze niż w przypadku gotowania tradycyjnego. | Para: To zdrowy sposób przyrządzania wszelkiego rodzaju produktów, od warzyw po desery, w celu zachowania wartości odżywczych i organoleptycznych składników. Idealny do gotowania bez tłuszczu, do podgrzewania potraw bez ich wysuszania. Para jest idealna do jednoczesnego gotowania posiłków wymagających różnych czasów gotowania. | |||
Obieg powietrza + para: intensywne i jednorodne gotowanie. Wentylator jest aktywny, a ciepło pochodzi jednocześnie z dołu i z góry. Dodatek pary umożliwia lepsze zachowanie właściwości odżywczych potraw i poprawia wewnętrzne gotowanie potraw, które są bardziej chrupiące. Idealny do pieczonej cielęciny, pieczonej kaczki oraz do gotowania całych ryb. | Termoobieg + Para: Dodanie pary do gotowania z termoobiegiem pozwala na lepsze zachowanie właściwości organoleptycznych potraw. Ciepło pochodzi z tyłu piekarnika i jest rozprowadzane szybko i równomiernie. Wentylator jest aktywny. Jest to idealna funkcja do przyrządzania wszystkich rodzajów potraw w bardziej delikatny sposób. Jest również idealna do gotowania na wielu poziomach bez mieszania zapachów i smaków. Idealny do przygotowywania pieczeni, kurczaka i wypieków takich jak ciasta i chleb na zakwasie. | |||
System załadunku wody Fill&Hide v2. Chowany w piekarniku przewód, który sam zasysa wodę z dzbanka, do którego należy ten przewód włożyć. Wygodne uzupełnianie bez przerywania cyklu przy włączonym piekarniku i zamkniętych drzwiach. Wylot wody również odbywa się tym samym przewodem. | Turbo | |||
W pełni szklana wewnętrzna powierzchnia drzwi. Rozwiązanie to pozwala utrzymać wewnętrzną część drzwi piekarnika w idealnej czystości. | Demontowalne wewnętrzne szkło drzwi: Łatwy demontaż wewnętrznego szkła drzwi znacznie ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości. | |||
Utrzymywanie potrawy w cieple | Światła boczne: Dwa przeciwległe światła boczne zwiększają widoczność wewnątrz piekarnika. | |||
Sonda temperatury: dzięki sondzie temperatury możliwe jest perfekcyjne przyrządzenie pieczeni, schabu, mięsa o różnych przekrojach i rozmiarach. W rzeczywistości sonda usprawnia gotowanie potraw, dzięki precyzyjnej kontroli temperatury w środku dania. Temperatura wnętrza potrawy jest mierzona przez specjalny czujnik umieszczony wewnątrz końcówki. Gdy temperatura chwilowa osiągnie temperaturę docelową ustawioną przez użytkownika, gotowanie zostaje zakończone | Wyrastanie ciasta: W piekarniku utrzymywana jest temperatura 40°C, która stwarza idealne warunki do wyrastania ciasta. | |||
Szybkie nagrzewanie: Funkcja ta pozwala na szybkie nagrzanie piekarnika do wskazanej temperatury. | Szabat: Ta funkcja pozwala na pieczenie potraw respektując zasady żydowskiego święta szabat. | |||
Komora piekarnika posiada pięć poziomów. | Soft close: wszystkie modele wyposażone są w zaawansowaną funkcję płynnego zamykania drzwi, dzięki której urządzenie zamyka się płynnie i cicho. | |||
Aby zagwarantować optymalne funkcjonowanie urządzenia, sugeruje się przeprowadzanie czyszczenia zbiornika mniej więcej raz na 2-3 miesiące. | Elektroniczne sterowanie temperaturą: Funkcja pozwala na utrzymanie temperatury we wnętrzu piekarnika w granicach o tolerancji 2-3 °C. Umożliwia to przyrządzenie dań wrażliwych na zmiany temperatury np. ciast, sufletów lub puddingów. | |||
Sterowanie dotykowe: Wybrane modele piekarników, płyt kuchennych oraz okapów posiadają panele dotykowe zwiększające komfort użytkowania. | Czyszczenie parowe: prosta funkcja czyszcząca wykorzystująca parę wodną do pozbywania się osadów w komorze piekarnika. | |||
Wyświetlacz EvoScreen | Ręczny system ładowania wody: Możliwe jest załadowanie zbiornika w mniej niż 40 sekund. Ładowanie odbywa się ręcznie dzięki specjalnemu lejkowi dołączonemu do zestawu zakładanemu na szufladę załadowczą w piekarniku. | |||
Funkcja gotowania dedykowana dla dwustronnej płyty BBQ. Odpowiednia do odtwarzania soczystych i chrupiących potraw w piekarniku z typowym smakiem kuchni grillowej. Strona żebrowana jest szczególnie odpowiednia do mięs i serów; strona gładka do ryb, owoców morza i warzyw. | Dedykowana funkcja smażenia na ru |
Producent: SMEG
Nazwa firmy: Smeg S.p.A.
Adres: Via Leonardo da Vinci 4, Guastalla(RE)
Kod pocztowy : 42016
Telefon: +39 0522 8211
Fax: +39 0522 821482
Email: smeg@smeg.it
Inne produkty z tej samej kategorii