nóż Shotoh 9 cm

.png)


Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej.
Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika.
Shotoh oznacza coś w rodzaju „małego noża” i często jest nazywane „drobnym nożem”. Jest stosowany do mniejszych potraw, takich jak owoce lub warzywa.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Ostrze - składające się z 49 warstw stali o wysokiej jakości - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i ostrości krawędzi
- Hartowane na zimno ostrze Friodur zapewnia trwałość i ekstremalną twardość, ok. 61 HRC
- Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącej pracy wszystkimi technikami cięcia
WYMIARY
Długość ostrza: | 9 cm |
Długość uchwytu: | 10.3 cm |
Masa: | 0.1 kg |
Producent: Miyabi
B3 sp. z o. o.
Tischnera Office
ul. Księdza Józefa Tischnera 8
30-418 Kraków
tel. 735 997 937
biuro@btrzy.pl
Inne produkty z tej samej kategorii