Miyabi - nóż Nakiri 17 cm

.png)


Nóż Nakiri MIYABI z serii 5000FCD sprawia, że nawet proste zadania kuchenne, takie jak obieranie i krojenie owoców i warzyw są doświadczeniem optycznym. Ostrze o długości 17 cm, którego rdzeń został wykonany z twardej stali FC61, pokryte jest 48 warstwami stali nierdzewnej. Dzięki temu ostrze ma unikalny wzór damasceński. W ramach procesu produkcyjnego ostrze FRIODUR® zostało również udoskonalone w specjalnym procesie hartowania lodem. Dzięki temu jest wyjątkowo odporne na korozję i trwałe.
Jednocześnie ostrze jest wyjątkowo cienkie - dlatego idealnie nadaje się na przykład do cięcia drobnych plasterków ogórka lub pomidorów. Ten japoński nóż do warzyw łączy niesamowitą ostrość z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Nóż, który szczególnie zachwyci kolekcjonerów, ponieważ wzór damasceński ostrza jest wyjątkowy - nie ma dwóch takich samych noży.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rewolucyjny stalowy rdzeń FC61 charakteryzuje się drobnym rozprowadzeniem węglików i jest chroniony przez 48 warstw odpornej stali
- Precyzyjne rozprowadzenie węglika tworzy ostre jak brzytwa i trwałe ostrze o twardości Rockwella 61
- Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia niezwykłą trwałość
- Ostrze jest ręcznie szlifowane historyczną metodą Honbazuke do wyjątkowo ostrego kąta 9.5 - 12 stopni
- Autentyczny, cienki japoński profil ostrza
- Rękojeść wykonana z czarnego drewna Pakka i stylowo wytłoczona mozaikową szpilką.
- Ergonomiczny japoński uchwyt w kształcie litery D.
- Ręcznie wykonane w Seki, Japonia
WYMIARY
Produkt dostępny w rozmiarze 17 cm.
Producent: Miyabi
B3 sp. z o. o.
Tischnera Office
ul. Księdza Józefa Tischnera 8
30-418 Kraków
tel. 735 997 937
biuro@btrzy.pl
Zobacz także
Inne produkty z tej samej kategorii