Wiosenna sałatka z kopru włoskiego i ziół. Idealna na grilla!

Wiosenna sałatka z kopru włoskiego i ziół. Idealna do potraw z grilla.

Składniki:
  • 1 koper włoski 
  • Świeże zioła: koperek, natka pietruszki, bazylia, mięta, kolendra, szczypiorek
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • kilka różyczek kalafiora
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub innej oliwy smakowej
  • sól i pieprz
  • odrobina soku z limonki 

Koper włoski szatkujemy, kroimy w piórka. Zioła drobno siekamy. Do sałatki można użyć innych ziół, wedle upodobań. 
Różyczki surowego kalafiora ścieramy na drobnej tarce. 
Do pokrojonych składników dodajemy musztardę, olej, sól i pieprz do smaku. 

Wiosenna sałatka z ulubionych ziół idealnie pasuje do ryb, dań mięsnych. Smak ziół, mięty i limonki idealnie komponuje się z dobrze przyrządzonym stekiem. Przygotowanie jest bardzo proste. Do krojenia ziół można użyć specjalnego młynka, lub nożyc do ziół. 

Akcesoria użyte do przygotowania dania:



Nożyczki do ziół | Wazon na zioła | Zestaw desek do krojeniaZestaw misekWyciskacz do cytrusówTarkaMłynek 




 


Wszystkie komentarze

Zostaw komentarz