Nasz program kulinarny! GOTOWANIE Z 13VIP.PL

Gospodarzem programu jest młody i utalentowany szef kuchni Bartosz Łukaszewicz! Gośćmi programu będą osoby znane ze świata kultury, rozrywki, sportu i polityki.

Kogo zaprosi do swojego programu? Gdzie zdobył doświadczenie? Czego nauczyła go praca w Chinach? Co sądzi o polskiej kulturze jedzenia, a w końcu - gdzie dziś możemy spróbować jego dań? W pilotażowym odcinku nowego cyklu GOTOWANIE Z 13VIP, na te i wiele innych pytań wyjątkowo odpowiada gospodarz programu - szef kuchni Bartosz Łukaszewicz.

Kolejnym gościem był Ryszard Doliński. Znakomity aktor, od ponad 35 lat związany z Białostockim Teatrem Lalek. Wielokrotnie mogliśmy go zobaczyć także na wielkim ekranie. Niezwykła osobowość, dusza towarzystwa i jak się okazuje... doskonały kucharz. Rolę drugoplanową zagrała wątróbka. Kucharz i jego gość przygotowali pasztet z wątróbki oraz dodatki: chutney z dyni i jabłka, a także piklowana cebula i grzyby shimeji.

Gościem trzeciego odcinka był Michał "Cira" Ciruk. Raper, poeta, z polską sceną muzyczną związany od 15 lat. Współtwórca zespołów Panorama Paru Faktów i Fama Familia. Dziś działający głównie jako artysta solowy. Kucharz i jego gość porozmawiają o najnowszych planach muzycznych rapera, o tym, jak postrzega dzisiejszą lokalną scenę hip-hopową, a także o jego zamiłowaniu do grzybów. Danie: bycze jądra z grzybami i ciecierzycą. Podane z pietruszką i pełnoziarnistym chlebem.

Zaproszeni goście gotują w doskonale wyposażonej w najwyższej jakości sprzęty AGD - Podlaskiej Akademii Kulinarnej. Do dyspozycji szefa kuchni jest także wyposażenie najwyższej jakości, od zastawy do serwowania dań, po miksery, blendery i noże. Wszystkie te produkty dostępne są także w naszym sklepie internetowym www.13VIP.pl oraz stacjonarnie w salonie na ul. Kawaleryjskiej 4C, w Białymstoku.

Zapraszamy Was na wyjątkową kulinarną rozrywkę z wywiadami, najlepszymi przepisami i kuchennymi ciekawostkami!

Wszystkie komentarze